Om Evje i Norge

Evje er et flott tettsted ganske sørover i landet, og tilhører Aust-Agder fylke. Kjører man fra Kristiansand så tar det bare en times tid å komme hit. Her finner du flotte naturområder med vakre innsjøer og gode tursteder. I tillegg finner du andre aktiviteter her slik som en gokartbane, lokalisert midt i et grønt og frodig område, et aktivitetsområde fylt med spennende aktiviteter, skattejakt for de små osv. Er man en familie er derfor Evje en flott destinasjon.

Aktiviteter for store og små

Det mest kjente og populære aktivitetsstedet i Evje er TrollAktiv. Her kan store og små utfordre seg selv og hverandre i spennende hinderløyper. Trollaktiv har også ytterligere aktiviteter tilgjengelig slik som båtturer, vannsport og skyting med pil og bue. I tillegg så har de et overnattingssted som ligger rett ved elven Otra. Av overnattingsmuligheter så har de da vandrerhjem, hytter, lavvo og campingplass. Overnattingsstedet finner man 7 km nord fra Evje, så hvis man ønsker å besøke aktivitetsområdet, så kan det være lurt å overnatte her. For barn finnes det også skattejakt i Mineralparken på Evje, en klatreskog i Grand Park på Evje for både små og store og mye mer. Evje passer derfor flott for alle, små som store, familier og venner.

Det finnes mange overnattingsmuligheter og campingplasser i og utenfor Evje, og de fleste av disse ligger rett ved elva Otra. Man kan derfor som oftest leie seg en båt hvis man ønsker det, for å prøve seg på å fiske en fisk eller to ute på vannet. I tillegg er det flotte bademuligheter ved alle overnattingsstedene, som gjør det ypperlig for de fleste. For barn så har flertallet av campingplassene også lekeplasser som inkluderer trampoliner, sandkasser, og lignende.

Var tidligere en egen kommune

Lislevand-området

Tilbake i 1877 og fram til 1959 var Evje en egen kommune i Setesdal, Aust-Agder. Dette ble derimot endret på den 31. desember 1959 da kommunen ble slått sammen med Hornes kommune. I dag kalles kommunen derfor Evje og Hornnes kommune. Området Lislevand i Birkenes hører også til denne kommunen. Når det gjelder historien bak Evje, så er den ganske interessant og spennende. Blant annet så ble Evjemoen benyttet til militære formål tilbake i 1912, frem til okkupasjonen fra Tyskland. I tillegg så er spesielt gruvedriften en stor del av Evjes historie, da det gjemte seg store menger av mineraler i fjellene her.

Mest kjent for gruvedriften og tjenesten på Evjemoen

Mens Evje har utrolig flotte naturområder, så er det mest kjent for sine rike forekomster av mineraler. Da spesielt for nikkel. I flere hundre år fantes det både nikkelgruver og nikkelraffineri i byen. Av den grunn så er kommunens kommunevåpen to sorte gruvevogner på en gullbunn. Faktisk så var malmutviklingen på Evje selve grunnlaget for etableringen av bedriften Falconbridge som ligger i Kristiansand.

Tettstedet Evje er også kjent godt kjent for mange gjennom tjenesten på Evjemoen da både politikeren Jørgen Løvland (V) og Kjell Ingolf Ropstad (KRF) er herfra. Videre er tettstedet kjent for å være det største handelssenteret i Setesdal, hvor man finner et enormt utvalg av både varer og tjenester.