Hvorfor velge Evje Camping?

Det er mange grunner til at man bør dra på camping. Camping er både trivelig, ganske sosialt og ikke altfor dyrt. Dessuten møter man så mange fine mennesker på camping. Alle er gode nok her, enten man kjører en Jaguar I-Pace eller en Nissan Leaf. Evje Camping i Setesdal er et utrolig utgangspunkt for familiære aktiviteter for liten og stor. Setesdal, med Evje og Homnes som sentrum for hendelsene, er perfekt sommer som vinter. For er man naturinteressert og liker friluftslivet, ja da har man kommet til riktig sted. Her skal vi se på hvorfor akkurat Evje Camping er det.

Flotte omgivelser

Det å dra til skogs kan av og til være litt traurig, men når man er i Evje er alt bra. Og hvilken flott natur man finner her. Evje ligger mellom sjø og fjell, og derfor vil man finne ett skogkledd kupert terreng her. Supert for alle mulige aktiviteter, fra jakt til trening. Dessuten har området tre store elver, som både bugner av fisk og som kan brukes til å padle og rafte på. Klimaet her et godt, med varme somre og kalde vintre. Og når temperaturen bikker 30 varmegrader, da hopper man i elva.

Masse aktiviteter

Masse aktiviteter
Masse aktiviteter

Selv om Evje ikke har mer enn noen tusen innbyggere, så er det nok av engasjement og frivillighet her. Det har ført til en rekke arrangementer og festivaler i området. Vi kan nevne Matfestival og Vanvittig Moro som noen av de mest kjente, men her finner man også go-kart bane og aktivitetspark. Området er kjent for militærbasen Evjemoen, og det er ikke uten grunn stedet har arrangert Landsskytterstevnet flere ganger.

Severdigheter

Området som kalles Setesdal har tidligere hatt stor gruvevirksomhet. Her finner man over 50 sorter mineraler, og gruven kalt Flåt var sin tids største utvinner av nikkel i Skandinavia. Dette vises den dag i dag, med alle gjenstander og bygninger som står igjen. Jernbane, bruer og ikke minst gruvene som man kan besøke. Det er laget museum etter dem og det er åpent for alle.

Fiskemuligheter

Evje og omegn er kjent for sine elver. Otra er den største, men også Mandalsvassdraget med alle sine små bekker og far er god til fiske. Og mange tar turen til elvene for å teste utstyret og fiskelykken. Det fins også store innsjøer her, som Byglandsfjorden og Åraksfjorden. Her tøffer Bjoren, en dampbåt fra 1800-tallet fortsatt.

Åpen og stor gjestfrihet

Åpen og stor gjestfrihet
Åpen og stor gjestfrihet

Det å være turist i det åpne sør-landet er som å komme hjem. Alle blir tatt godt i mot, enten man er fra by eller bygd. Det sies om Setesdølen at de er både bedagelige og blide. Her vil man finne et smil på en hver munn og folk er ikke onde å be når det gjelder omvisning og veibeskrivelser. Å komme på besøk til Evje Camping er alltid fint. Enten man overnatter på Odden eller Kilefjorden et kvarter unna. Det er lett å velge Evje kommune som bosted, men jaggu er det fint å reise hit på ferie også.