Camping

En grei huskeliste for camping

Har du lyst til å besøke oss, men er usikker på om camping er noe for dere? I denne artikkelen går vi gjennom hva du bør ha fokus på når du skal ut på campingtur. Denne listen er laget for både nybegynnere og erfarne campere.  

Alt du må pakke 

Vi har plass til campingvogner, telt og campingbiler. Her er det fritt frem. Du kan tilbringe hele ferien hos oss, eller vi kan være et av flere stopp. Så denne listen over praktisk info inkluderer råd som passer både for de som vil reise rundt og de som vil tilbringe tiden et sted.  

 • Sjekk langtids værvarselet før du drar. Regntøy bør du alltid ha med deg, men er det meldt 2 uker med dårlig vær kan det være lurt å vurdere å leie en hytte og ikke bare ha telt. Har du campingvogn er dette et mindre problem. Bare husk å være forberedt. 
   
 • Skal du bruke telt, lønner det seg alltid å pakke opp teltet og sette det opp hjemme før du drar. Er du helt nybegynner, er dette en god mulighet til å bli kjent med teltet. Da er det enklere å sette opp når du kommer frem.  
  Har du erfaring med å sette opp telt, er dette en god mulighet til å sjekke at duken er hel, at du har alle delene.  
   
 • Pakk det du trenger av kjøkkenutstyr til å lage god mat. Det kan være favoritt vispen din, stekespaden, stekepannen og annet som du bruker ofte. Mange av oss føler at det blir tungvint og vanskelig å lage mat uten rett utstyr, så ta det med deg. God mat er viktig for humøret, spesielt om det skulle være en periode med litt dårlig vær. Skal du bruke telt; vurder å investere i en primus. Du kan stort sett fyre opp en grill, men en primus er perfekt hvis været er dårlig.  
   
 • Kjøp inn solcelle ladere. Dagenes teknologi på feltet er svært bra. Selv mindre enheter kan lade opp nettbrett, mobiltelefoner og gi strøm til forskjellige tekniske duppeditter. Evje Camping tilbyr muligheten til å koble til strøm noen steder, men ikke alle. Liker du og strime filmer, spille online spill som spilleautomater eller solitaire, sjekk avisen digital eller lignende, sjekk mobilt bredbånd. Dette er ofte rimeligere enn å bruke mobildata. Husk bare å ha nok ladere og back-up ladere.  
   
 • Ha med deg en skjøteledning. Den tar ikke stor plass i bilen og kan være kjempepraktisk hvis du får sjansen til å koble deg på strømnettet.  
   
 • Kjøleboks er lurt å ha med, spesielt på telttur. Da holder maten seg bedre. Husk at du får kjøpt fryseelementer, ferdig fryst, i mange butikker. Flere campingsteder, inkludert hos oss, lar deg bytte inn kjøleelementer.  
   
 • Myggmiddel, solkrem og aftersun er viktig å ha med seg i tillegg til vanlig hudpleie produkter. Ha gjerne med ekstra myggnetting om du blir plaget av myggen.  

Hva finnes på campingplassen? 

Hos Evje Camping tilbyr vi tilgang til toalett, dusj og et utvalg forskjellig varer i kiosken. Vi har et eget vaskerom hvor du kan få vasket klær hvis du ønsker det. Du kan enten ha med deg vaskemiddel, eller du kan kjøpe hos oss. Flere av våre plasser har en strømsøyle som du kan leie. Dette gjelder ikke alle plassene, så hvis du er avhengig av å ha tilgang til strøm bør du bestille på forhånd.  

Vi har tømmingsplass, og containere for søppel. Alt er tilgjengelig for våre gjester, enten det er snakk om en overnatting eller flere.  

Det samme basis utvalget finner du stort sett ved de fleste campingplasser. Mange stoppesteder langs hovedveiene og ved turistattraksjonene, tilbyr reisende forskjellige tjenester. Toalett er tilgjengelig stort sett på alle bensinstasjoner. De setter pris på at du kjøper noe når du først er innom, for å dekke utgift til vedlikehold.  

Flere større bensinstasjoner tilbyr også muligheten til å ta en dusj. Å få vasket klær kan være litt mer kronglete. Du må ofte belage deg på å bruke rennende vann og håndvaske det viktigste hvis det ikke kan vente. Spør gjerne på bensinstasjonen hvis du har behov for å få noe vasket. Det er ikke alltid de annonsere det utenfor, men åpner for muligheten hvis man spør. Noen ganger vet de om et annet sted i nærheten som tilbyr slike tjenester.  

Campingplass
Campingplass

 
Sjekk NAF og andre relaterte nettsider 

Nordmenn liker å dra på telttur og du finner mange gode råd på reiselivets nettsider. Alt fra praktiske kart til anmeldelser av stoppesteder. Kjører du el-bil, bør du laste ned ladekart apper på telefonen. Da har du alltid kontroll over hvor nærmeste ladestasjon er og du slipper å bekymre deg så mye for rekkevidden. 

 Når det kommer til campingreglene, så har du lov å slå leir utenfor campingplasser. Du kan ikke bli værende i mange dager og du må huske å rydde opp etter deg. Plassen skal se uberørt ut da du drar.